Fc Bergh is de naam van de nieuwe fusie club!

In Stokkum, Lengel en ’s-Heerenberg zijn ze eruit; ‘FC Bergh’ en ‘blauwzwart’ worden de naam en clubkleuren van de nieuwe fusievereniging die bij de aanvang van het seizoen 2019-2020 gestalte zal krijgen.

De  oproep, een poosje terug, om mee te denken bleek niet aan dovenmansoren gericht.  De naam FC Bergh is geselecteerd uit maar liefst 91 inzendingen die in totaal 53 verschillende namen opleverden. Daar zaten pareltjes tussen als ‘FC Lenkum’  (de inzender kwam waarschijnlijk niet uit ’s-Heerenberg). Maar ook ‘VREC’ (Van Rooijen Eendracht Combinatie) en WKDO (Wi-j Knappe D’r Op)  mochten er wezen.

De naam waar uiteindelijk voor gekozen is werd het vaakst, in allerlei varianten, genoemd. ‘FC’ staat voor ‘Fusie Club’. ‘Bergh’ refereert aan de oude gemeente Bergh, waar Stokkum, Lengel en ’s-Heerenberg tot 2005 deel van uitmaakten. Bovendien roept het herinneringen op aan de Berghse pupillenbond, onder wiens auspiciën de jeugd van de 3 verenigingen tot 1983 bijna ieder weekend de degens kruisten.

Ook het verzoek om mee te denken over de nieuwe clubkleuren leverde veel ideeën op. Een aantal inzenders combineerden het geel, groen en rood van respectievelijk MvR, VVL en Stokkum. Dat leverde prachtige kleurrijke creaties op. Ideaal om te dragen bij een Hawaii party maar minder geschikt om in te voetballen. Het blauwzwart gestreepte shirt waar de keuze op gevallen is, werd ook meerdere malen aangedragen. Daarbij komt dat het een krachtige- en voor deze omgeving unieke kleurencombinatie is. Uiteraard zal het shirt voorzien worden van een logo, waaraan op dit moment wordt gewerkt.

Naam en kleuren hebben geen verbintenis met het verleden van een van de 3 clubs. Een bewuste keuze om de geheel eigen identiteit van de nieuwe vereniging te benadrukken.
Nieuw shirt zonder hummel

Het is de bedoeling dat bij de aanvang van het nieuwe seizoen de naar verwachting 45 teams van FC Bergh gestoken zullen zijn in het prachtige blauwzwart. Wat zal het mooi worden op sportpark Marinus van Rooijen!

Vanaf heden is de FC Bergh ook via Facebook, Twitter en Instagram te volgen: @fcbergh

Like deze pagina om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!