De 6-kamp was een groot succes!

Op zaterdag 17 mei vond er een groot 6kamp plaats op het terrein van VVL. De organisatie en tal van vrijwilligers waren van te voren al flink druk geweest om op deze zaterdag een ludiek programma voor te schotelen.

In de ochtend was het de beurt aan de VVL jeugd. Alle jeugdteams waren present en dus gingen ruim 70 kids “de strijd” met elkaar aan. Het weer zat mee en de opkomst was uiteraard goed. De Lengelse jeugd nam het tegen elkaar op door het complete parcours aan spellen langs te gaan. De wervelwind, het kazenspel en de bibberspiraal zorgden voor vele sportieve en leuke momenten. Het aller-leukste was natuur de tobbedansbaan. Tijdens dit spectaculaire spel moesten de kids de hindernissen zo vaak mogelijk doorstaan in een bepaalde tijd. Spreekstalmeester Bas Smit wist alles in goede banen te leiden en als we de kinderen zelf mogen geloven was het een zeer geslaagde ochtend! Uiteindelijk was onze K1 de winaar!

Vanaf 14.00 uur waren het 6kamp voor ‘senioren’. Naast VVL 1, VVL 3, VVL Dames, VVL B1 werd er ook gestreden door VVL Vriendenteam Heren en VVL Vriendenteam Dames. Ouders van jeugdspelers die gebroederlijk zouden meestrijden. Bij het 6 persoons banaanspringen kreeg menig knokkel het zwaar te verduren, want de teams gaven elkaar geen strobreedte toe. Balletje blazen was niet voor iedereen weggelegd, maar werd met grote concentratie afgewerkt. Uiteraard mocht ook dit jaar het mega zwembad niet ontbreken. Op een balk boven het koude grondwater vochten teams het in één tegen één duels uit en konden tegenstanders met een skippybal in het water worden geslagen. De tobbedansbaan was weer een waardige afsluiter, waarin alle 8 teamleden om de beurt de baan moesten bestormen om kledingstukken toe te reiken. Rode draad deze middag was de strijd om de titel ‘De Beer van Lengel’. Ieder team wees één afgevaardigde aan die een loodzwaar parcours moest afleggen; een auto moest voortrekken, boomstam moest doorzagen, melkbus moest liften etc. Nick Jolink van de B1 werd de winnaar en draagt deze titel komend seizoen vol trots. Spreekstalmeester van de middag was Fred Baars. De graag geziene gast uit Braamt genoot zichtbaar in de volop schijnende zon. Uiteindelijk bleken de VVL Vriendenteam Dames er met de eindzege vandoor te gaan, dat vooral ludiek werd door de opkijkende gezichten van alle heren teams.

Onder het genot van een drankje, een uitstekend verzorgd hapje en de muziek van DJ Dylan wisten veel deelnemers het nog lang vol te houden onder de partytenten. Buiten alle deelnemers ook dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers die dit 6kamp weer tot een groot succes hebben gemaakt.

Enkele foto’s van VVL-paparazzi Bennie Welling (waarvoor dank) vind je hieronder!