VVL 2: De Generaals en de bloedeloze verliesbeurt

Eindelijk mocht er weer worden gevoetbald en gooide de onvoorspelbare Moeder Natuur geen roet in het eten. Thuis kregen we bezoek van Concordia Wehl 7.

Tijdens de warming-up zal menig speler zich achter de oren hebben gekrabd bij het zien van de voorbereiding van Wehl. Hesjes, hoedjes, positiespel, afjagen. De jonge Goden van Wehl zaten er kort op in hun warming-up. Dit zagen we ook terug in de wedstrijd. We konden elkaar moeilijk bereiken of waren zelf te slordig om tot iets moois te komen. Daarbij koet worden gezegd dat Wehl weliswaar prima kan verdedigen en afjagen, maar in aanvallend opzicht ook weinig onrust kon stoken voor onze goal. In alles had het een waardig Kelderklasse-niveau, waarin kansen net zo schaars waren als nachtvorst in augustus. Een bloedeloze brilstand bij rust.

Na rust werden alle zeilen bijgezet. Helaas niet om beter te gaan spelen, maar om het Kelderklasse-niveau verder op te voeren. Het enige lichtpuntje deze ochtend was vermoedelijk het heerlijk lentezonnetje. Toch kregen we een klein kansje. Ik herstel: we kregen een mega kans in de schoot geworpen. Een foute terugspeelbal werd door de Wehlse keeper ook gemist, waarop ‘Plintmeister’ Dave attent reageerde. In hoogste versnelling spurde hij de bal achterna, om deze vervolgens uit de draai in het volledig lege doel te schuiven. Thans, dat was de bedoeling, maar haastige spoed is zelden goed…. Ondanks dat uit vele kelen de krachtige klanken klonken “Schiet den bal d’r in”, wist Dave de bal met zijn mindere linker zowel naast als over het doel te krijgen. De overige 21 veldspelers sloegen de handen voor het gezicht. De groenen van ongeloof en de roden van blijdschap. Volledig in stijl van deze wedstrijd kregen we niet veel later een goal om de oren, die mogelijk vanavond bij Veronica Inside bij het wekelijkse ‘Bavaria ZOcial’ item te zien zal zijn. Een inzet via het hoofd op de paal en vervolgens via een scheenbeen in de handen van de al liggende Ronald….om vervolgens tergend langzaam over zijn wang, zijn oor en zijn achterhoofd te rollen en de 0-1 aan te tekenen. Oja, de 0-2 kort voor tijd is voor de statistieken.

Kop op, volgende keer beter. Dan gaan we richting Stadion De Stikke Bocht in Wolfersveen en proberen we daar de punten te pakken!

De Razende Reporter