VVL 2: De Generaals & Geweldige teamprestatie!

Alvorens we om 10.05 uur hadden afgetrapt was er al veel gebeurd. De Rappe Rapporteur had al 1,5 A4-tje vol staan. Rond de klok van 07.30 uur, was daar het eerste appje.

Gaat het wel door? Een beetje, een beetje wind, natuurlijk ging het door! Terwijl de 15 koppige selectie zich verzamelde, was daar het volgende raadsel. Hebben we wel een scheidsrechter? In de dagen voorafgaand waren er meer scheidsrechters, dan spelers gebeld, maar uiteindelijk bleek dat de oorspronkelijk aangestelde leidsman toch gewoon kon. Inmiddels sijpelde ook door, dat onze spits en DJ afwezig was. Een verlate carnavalsgriep was hier debet aan. Deze late afmelding zorgde voor commotie, er waren twijfels. Het leverde onze DJ een bijnaam voor het leven op: “Plintje”. Wie interesse heeft in het verhaal en details die hierachter zitten, kom gerust eens kijken op zondagochtend rond de klok van 09.00 uur in Lengel.

Dan de wedstrijd.

De Generaals, De Manager en Majoor JTE kwamen met de volgende opstelling:
Ronald, Martijn, David, Tommy, Wilco, Luc, Ruud, Rene, Rico, Luuk en Jesse.
Op de bank: Marcel, Tonnie, Robin en Marcelino.

In Doetinchem hadden we al geconstateerd dat we in VIOD een hele goede tegenstander hadden en dat was deze ochtend niet anders. Over het algemeen was de ploeg gemiddeld een jaar of 15 jonger en dat was vooral te merken in hun snelheid en loopvermogen. We moesten met z’n allen flink aan de bak!

In de eerste 20 minuten hadden we weinig te vertellen. Laten we het erop houden dat we zoekende waren in de stromende regen en dat onze verdediging als een huis stond.

We kregen de bal maar moeilijk bij onze 2 snelle spitsen. De keren dat we gevaarlijk werden was als onze 4 (aanvallende) middenvelders ook allemaal mee waren. Echter dat liep voor zowel VIOD als onszelf, maar net goed af. Enkele gevaarlijke counters kregen we om de oren, doordat we dom balverlies leden en met veel te veel mensen voorin stonden. Met Ronald, hadden we vandaag gelukkig een keeper in vorm!

Na 30 minuten stonden we toch met 2-0 voor. Ruud krulde een vrije trap mooi over de muur, waardoor de keeper kansloos was. Een paar tellen later, was Rene er als de kippen bij voor de rebound, toen de keeper een vrije trap niet kon klemmen. In het vervolg kwamen we een aantal keer goed weg, de ploeg uit Doetinchem raakte nog de paal.

De 2e helft is simpel te verwoorden. We hebben 45 minuten tegengehouden. De tegenstander was gewoon te goed, maar het leidde niet tot grote kansen. Wij zette er een schitterende teamprestatie tegenover. We bleven lopen, blokken en verdedigen! Niemand verzaakte en dat is een compliment waard. In Martijn, Wilco en Ronald hadden we onze uitblinkers!

De 2-0 zege trokken we over de natte streep!

Volgende week gaan we, hopelijk inclusief “Plintje”, naar Varsseveld.

De Rappe Rapporteur.