VVL 2: De Generaals & De Aftrap in 2019

Onder schitterende omstandigheden mocht VVL 2 eindelijk weer eens aftrappen in 2019. Nauwelijks nog getraind en geen enkele wedstrijd gespeeld, wat zou dat brengen deze ochtend.

Het hoofdveld lag er prima bij, een heerlijk zonnetje en genoeg mensen aanwezig! PAX 6 kwam op bezoek en momenteel staan hun op plek 2. Toch was het even schrikken, we hadden geen scheidsrechter. Na een telefoontje of 37, hadden we gelukkig een scheidsrechter. Rechtstreeks vanaf Pronkzitting XL. Super!

De Rappe Rapporteur nam plaats in de dug-out naast de 2 wisselspelers.

In de eerste helft speelde VVL 2 heel behoorlijk. Lekker fel! Er werd constant gezocht naar een voetballende oplossing en dat ging vaker goed dan verkeerd. Met Luuk en Kevin op de vleugels hadden we snelheid, dus als die lange bal dan toch kwam, konden we ook gebruik maken van deze snelheid. In de eerste 20 minuten werden er enkele kansen afgedwongen, maar PAX had een goede keeper meegenomen. Echt een paar prima reddingen! Mustafa was deze eerste helft de motor van VVL 2. Onvermoeibaar en ook onvoorspelbaar.

Achterin hadden we met Keeper Ronald,  Dennis, Tommy en David erg veel ervaring staan. Er was voor PAX geen doorkomen aan. Helaas moest Colin vroeg het veld verlaten met een enkelblessure. Hierdoor werden we gedwongen wat dingetjes om te zetten. Rechtsbuiten Kevin werd bijvoorbeeld linksback, en de jonge Mike kwam in het veld. Via vrije trappen en corners werden we vaak dreigend, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Ietwat teleurgesteld gingen we aan de thee met 0-0. We waren echt een klasse beter als de nummer 2.

Het technische hart was tevreden en had maar 1 advies, ga zo door! Echter we wisten dat de conditie in de tweede helft ook een kijkje kwam nemen…

In de eerste 20 minuten van de tweede helft was PAX verrassend de betere. Ze hadden wat omzettingen gedaan, en het liep daarmee voor hun heel wat beter. Toch hadden wij ook onze kansjes, alleen was het niet meer zo overtuigend als in de eerste helft. In 1 van onze aanvallen ging het mis. Toen we heel “hoog” stonden, balverlies leden en de “restverdediging” niet op orde hadden, maakte PAX daar dankbaar gebruik van, 0-1. We hadden nog 25 minuten om dit te herstellen. Heel gemakkelijk ging dit niet worden. Veel spelers zaten er doorheen of hadden last van pijntjes. Toch hadden Mike, Luuk en Ruud de 1-1 op de schoen, maar ze hadden wat pech. De 0-2 had ook zo maar kunnen vallen, want PAX bleef gevaarlijk. Uit 1 van de kansen raakten ze de paal.

Tien minuten voor tijd was daar toch de wel verdiende 1-1. Een prachtig afstandsschot van Ruud belandde in de bovenhoek.

Hierna gebeurde er niet veel meer. Beide teams hadden er vrede mee.

Volgende week gaan we naar de koploper in Beek.

De Rappe Rapporteur