VVL 2: De Generaals & het talent uit de jeugd

Toen de wekker zondagochtend ging zal menigeen snel op de telefoon hebben gekeken of de wedstrijd al was afgelast. Het weer gaf er in ieder geval alle aanleiding voor. Wat een wind en regen! Dat bericht kwam echter niet uit Ulft en dus gingen we op pad met 13 man. David was helaas ziek achter gebleven en van Rico hebben we nog steeds niks gehoord. Aangekomen in Ulft zagen we overal een 1 achter onze naam staan. We speelden namelijk op veld 1 en we zaten in kleedkamer 1. Terwijl we onze zwarte groene pakjes aandeden hoorden we de regen buiten kletteren.

Een snelle blik op buienradar beloofde niet veel goeds. Tijdens de warming-up was een ieder al doorweekt, maar dat mocht de pret niet drukken. Zo kwam Ronald met een mooi retro jasje naar buiten en dat zorgde al snel voor herinneringen aan toen (voor de vaste volgers, het gaat om het TNT jasje).

Generaal Baran had de beschikking in kleedkamer 1 over een groot bord met magneetjes en stiften. Looplijnen, stilstaande situaties, balbezit, balbezit tegenstander. Helaas kregen we geen kijkje in het tactische brein. Snel de namen en naar buiten.

In een plas water moest ergens de middenstip liggen en toen deze op de gok was gevonden begonnen we maar snel. Een snelle eerste babbel met enkele spelers van de Boys leerden ons dat hun nog meer verbaasd waren over het doorgaan van deze wedstrijd. Het hoofdveld was immers al een drama. Afijn, we gingen voetballen. Correctie, de Boys gingen voetballen! De eerste 20 minuten hadden we totaal geen grip op hun spelers. We kenden ze natuurlijk al vanuit de beker. Een lekker voetballende ploeg, die ook ruimte weggeven om zelf te spelen. We hadden totaal geen antwoord op hun loopwerk, hun inschuivende mensen en hun passing. De enige die er wel met kop en schouders, figuurlijk dan, uitstak was onze Kevin. 15 jaar, een 150 cm groot, uit onze JO17. Met een zeer goede timing maakte hij als voorstopper veel aanvallen onschadelijk. Schitterend om te zien!

Dat er in deze 20 minuten 1-0 op het bord stond was ook niet gek. Het was terecht. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwamen we wat beter in ons spel. Voelde we ons steeds meer thuis op het inmiddels omgeploegde veld, de Rappe Rapporteur denkt van wel. Via Dave, Luc, Ruud en Quinn werden we al wat gevaarlijk. Het counteren ging ons ineens goed af. Wat ons ook opviel was dat de keeper van de Boys veelal als echte laatste man fungeerde en dus ver voor de goal stond. Diverse spelers waren dan ook al aan het azen. Dit azen werd in de praktijk gebracht door de man met 76 longen, Mustafa. Een verkeerde trap van de keeper kwam in zijn voeten en zijn lob was super, 1-1. In de minuten die volgde tot aan de rust was het VVL 2 wat de klok sloeg. Dave en Quinn hadden de 1-2 op de schoen, maar ietwat teleurgesteld zaten we toch met 1-1 aan de heerlijk warme thee.

Ondertussen regende en regende het maar door.

Gezien ons spel en de kansen, hadden we goede hoop op een mooie uitslag. Helaas was de pret snel over in de tweede helft. De snelle 2-1 bleek achteraf al onze nekslag. Deze mooie aanval van de Boys was ons veel te machtig, maar het was volgens ons ook ruim buitenspel. Echter de grensrechter vlagde niet en de VAR had kortsluiting. We zetten onze frustratie snel om in een mooie aanval via Luc. Zijn voorzet, of schot, ging voorlangs. Goalie Dave, nu eens niet buitenspel, stond er misschien nog wel beter voor, het resulteerde net niet in de 2-2. Hierna was het gedaan met ons. Het geloof, de conditie, het voetbal, het was er niet meer. De Boys speelde het spelletje mooi en goed, zou eerlijk moet je zijn en voerde de score op naar 4-1. De 4-2 van Luc, was voor de statistieken.

Een terechte nederlaag, met 1 lichtpuntje. Kevin, klasse gespeeld. Ga zo door!
Daarmee sluiten we 2018 af. De winterstop is bereikt. Plek 7, een plek in de middenmoot is onze voorlopige stek.

Laten we hopen dat de animo in 2019 weer wat groter is, dat we wat meer trainen en je zult zien, dan zit er veel meer in dan plek 7.

Namens de spelers, het technische hart, De Generaals, de Razende Reporter en de Rappe Rapporteur,

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!