VVL 2: De Generaals & de oorverdovende stoomboot

Op een druilerige zondagmorgen mochten de manschappen van VVL 2 hun opwachting maken tegen Zelhem 2. Zelhem, een opponent die ons doorgaans niet echt ligt als we naar de diverse ontmoetingen van de afgelopen jaren kijken.

De volgende jongens moesten het gaan doen;
Doel; Buddy
Verdediging; Mustafa, Ronald, David, Colin
Middenveld; Rico, Ray, Tommy, Luc
Voorhoede; Dave, Daniël
Wissels; Tonnie, Robin, Jesse

De wedstrijd begon prima voor de groenen. Het veldspel was behoorlijk en Zelhem leek vooral moeite te hebben met onze lopende middenvelders. Steeds kon Tommy of Ray worden gevonden, om vervolgens het spel te verdelen. Uit een schitterende aanval over meer schijven werd de 1-0 gescoord. Daniël mocht eindstation zijn en schoof de verdiende voorsprong binnen. Hoogtepunt uit het eerste bedrijf was toch wel de knappe omhaal van Ronald op de lat! Toch zagen we Zelhem zo nu en dan goed van zich afbijten. Net op het moment dat we de marge leken te gaan vergroten, ineens een oorverdovend kabaal. Een keiharde toeter schalde over het sportpark. Een toeter waar menig Turkse voetballiefhebber tijdens een mondiaal eindtoernooi jaloers op zou zijn. Het bleek de toeter van de stoomboot van Sint Nicolaas! Zomaar vervroegd aangelegd op deze natte 2 december in de sloot, gelegen tussen speelveld 1 en 2. En de Goedheiligman was niet alleen. Hij kwam samen met zijn kompaan, zijn metgezel, zijn partner in crime, zijn rechterhand, zijn boezemvriend of, op z’n Engels gezegd, zijn Buddy….

Er werden kadootjes uitgedeeld en de Sint en zijn maatje waren niet gierig vanochtend. En de Zelhemse ontvanger was overigens zeer content met de verkregen kado’s. Zelfs toen ze 3x hetzelfde kado mochten uitpakken (een indraaiende corner waar de knecht slechts stond te lachen en ons iets toe riep…) geen wanklank gehoord over ‘deze hebben we al, mogen we ruilen’. Omdat Colin te kort terug speelde en Ronald ongelukkig een schot van richting veranderde, mocht Zelhem zich met deze 5 gulle giften het braafste kindje van de klas noemen. Je zou haast vergeten te melden dat we ook nog op 2-1 voorsprong hadden gestaan na een puike kopbal van Ronald uit een goede corner van Luc.

Daar zit je dan met jouw bakkie lauwe thee in de rust. Prima voetbal, 2-5 achterstand. Moet je dan huilen? Of juist lachen? Op dit niveau voelt iedereen gelukkig prima aan hoe om te gaan met zo’n situatie. Even niks zeggen, beetje lafjes over jouw bekertje thee blazen en wachten tot de 2e helft begint…

De tweede helft was het gelukkig gestopt met miezeren. Het regende inmiddels hard. Gelukkig maar, want met een volle sloot kon die vervelende stoomboot Lengel weer wat gemakkelijker verlaten. TOET TOET! Nog even een 2-6 laten uitpakken en eindelijk konden we Pakjesboot 12 uitzwaaien. Via onze spits Dave (nee, hierover maakt ondergetekende geen passende Sint geintjes!) kwamen we weliswaar terug tot 4-6, maar daar bleef het dan ook bij.

Jammer, maar helaas. You win some, you lose some. Samen winnen, samen verliezen. En zo is het ook! Soms zit het mee, soms zit het tegen. Vandaag zat het een beetje tegen. Zoals gezegd; op dit niveau lachen we ook om zulke wedstrijden. Voeg daar een schijtlollig verslag aan toe en je beleeft er een dag later nog wat plezier van. NO HARD FEELINGS!

De Razende Reporter