VVL 2: De Generaals & het gestolen punt

Weeks na de puike teamprestatie tegen VIOD, wachtte ons een ijzig koude ontmoeting in Lengel tegen het puntloze Varsseveld.

Voor diegene die de kou trotseerden en langs de lijn stonden, werd een redelijke aanvang voorgeschoteld. Er waren zo nu en dan mooie aanvallen te zien, waarbij helaas het vizier niet op scherp stond tijdens de afronding. Zo hadden Mustafa en Dave beide oog in oog met de keeper moeten scoren, maar zagen ze beide hun inzet naast gaan. Toch kwam de meer dan verdiende 1-0 op het bord, gescoord door Dave.

Het zal hen, die tussendoor even snel een bakkie warme koffie haalden in de kantine, verbaasd hebben toen ze buiten kwamen en zowaar 1-2 op het bord zagen staan. De snelle spits van Varsseveld wist 2x genadig hard af te straffen! Helaas viel kort daarna sterkhouder Ray ook nog eens uit met een kuitblessure. Gelukkig werd nog voor de rust de stand weer gelijk getrokken, door een schitterende vrije trap van Ruud.

Na de rust, waar ook Tommy geblesseerd achterbleef en Tonnie zich eveneens moest laten wisselen, was het niet best. Varsseveld nam het heft in handen en was de gevaarlijkste. Sporadisch kwam we voor de goal. Dat Varsseveld tussentijds slechts was uitgelopen tot 2-4 was een wonder, maar vooral aan keeper Ronald te danken. Met een soort ‘alles of niets’ kwam er toch nog een aansluitingstreffer. Ruud schoot beheerst de 3-4 binnen. Terwijl we met horten en stoten op zoek gingen naar de gelijkmaker, verzuimde Varsseveld de genadeklap te geven. Een aantal 100% kansen werden gemist en hield Ronald ons nog steeds in de wedstrijd. Daarbij hadden we ook het nodige geluk dat Varsseveld een mogelijke penalty werd onthouden en een buitenspel goal zag worden afgekeurd. De blijdschap was zodoende groot toen Luc alsnog in de slotminuten de 4-4 scoorde. De teleurstelling bij de gasten was voelbaar en begrijpelijk.....

Op een goed begin en een kleine opleving aan het eind na, was het een matige vertoning. De teamspirit en werklust ontbrak. We komen enigszins met de schrik vrij, maar laat het een wijze les zijn voor komende week!


Met sportieve groet,

De Razende Reporter

Programma - VVL 2