VVL 2: De Generaals & de prinses met het ‘gekkengetal’

Zondagochtend de 11e van de 11e. Het ‘gekkengetal’ van de Carnaval. Dus ja, de dag begon ook dan ook wel een beetje gek. Ipv de gebruikelijke aanwezig tijd van 9.15 uur, moesten we ons om 8.30 uur melden op Sportpark ’t Veen. De voetbalschoenen hadden 45 minuten minder tijd om op te drogen, want om 9.30 uur zouden we aftrappen in Doetinchem tegen Viod 6. Een ploeg die we kennen van ca 3 jaar terug; zeer goed en sterk, veel individuele kwaliteiten en enkel deze competitie verloren van koploper ’t Peeske. We wisten dus dat we onze borst nat konden maken.

Bij afwezigheid van de ‘Rappe Rapporteur’ en de ‘Razende Reporter’ (die had één of ander ‘gek’ overleg met ene Willem Pieterse) werden de honneurs vandaag waargenomen door ‘Sint Maarten’. Deze strijder had deze ochtend nog wel wat tijd over, voordat hij in de avond op pad moest met zijn lampionnen.

De Generaals hadden vandaag de keuze uit 13 manschappen, dus er moesten keuzes gemaakt worden.

De ‘raad van elf’ bestond vandaag uit de volgende manschappen:

Doel; Ronald
Verdediging; Tonnie, Tommy, David, Mustafa
Middenveld; Dennis, Ray, Wesley, Luc
Aanval; Dave, Andy

In de kleedkamer werd de uitleg gegeven om vandaag in deze samenstelling te spelen en gebruik te maken van de 2 snelle mensen voorin, waarna de gehele kleedkamer moest gniffelen… Zo snel is Andy toch ook weer niet?

We zouden vandaag spelen op kunstgras. Echter het gekke was dat we tijdens de warming-up te horen kregen dat we toch zouden verhuizen naar veld 2, het echte gras. Wel moest er vooraf nog even een foto gemaakt met worden met Prinses Jeanne van Carnavalsvereniging De Lange Rakkers. Uiteraard geen probleem voor onze manschappen en hierdoor trapte we, 11 minuten later, om 9.41 uur af voor de wedstrijd.

Het was direct duidelijk wat de intenties van de 11 van Viod waren. Veel voetbal, snelle mensen, individuele kwaliteiten etc etc. Veel speelde zich af op onze helft, zonder extreem in gevaar te komen. Onze verdediging stond als een huis en anders was Ronald een sta in de weg in ons doel. Ray liep veel gaten dicht, de zijkanten waren aanspeelbeer evenals onze voorhoede, danwel konden we gebruik maken van de snelheid voorin. Andy kwam dan ook alleen voor het doel, maar waar hij voor zijn eigen kans had moeten gaan, legde hij af waardoor een verdediger van Viod kon herstellen. We bleven werken en strijden. Door goed doorjagen van Wesley, kon hij Dave oog in oog met de keeper zetten. Dave faalde niet en schoof de bal langs de keeper het doel in. Door zijn snelheid zat er een luchtje van buitenspel aan, maar de scheidsrechter wees naar de middenstip, dus 0-1 voor ons. Met deze stand gingen we de rust in.

Door wissels en een blessure geval van David, begonnen we de 2e helft ook een beetje gek. Dave en Dennis startten respectievelijk voorstopper en rechtsachter. Binnen 5 minuten werd een communicatiefout van ons afgestraft en stond het weer 11 (lees 1-1). Nauwelijks bijgekomen van deze klap, rechtten we onze rug al weer. Andy speelde zich knap vrij in de 16 en zetten ons weer op voorsprong. Vanaf dat moment gooide Viod alles open om de 2-2 te maken en kregen wij de ruimte om te counteren. Wederom Andy en Luc zorgde voor een 1-4 voorsprong voor ons. De druk werd groter voor ons en Viod kwam terug op 2-4 door een corner die slecht verwerkt werd door ons. Nu was het de laatste minuten tegenhouden. Dit lukte ook en we kregen zelfs nog goede kansen om te counteren. Het had ook zomaar 3-8 of 4-7 kunnen zijn.

Al met al een verdiende overwinning door ons keiharde werken met z’n allen. Een echte teamprestatie. Ook positief vandaag was dat wij de ‘buutreden’ aan de zaterdagavond over lieten en de mondjes dichthielden tegen elkaar.

In de krant stond te lezen dat Prinses Jeanne de spelers trakteerde tijdens de derde helft op een drankje in hun residentie. Wij hebben hier helaas niets van gemerkt, maar gelukkig konden wij in Lengel genieten van ons drankje, want onze Prinses Corry stond ons al op te wachten.

Volgende week komt Varsseveld op bezoek en laten we ons niet gek maken!
11x Alaaf, ‘Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben……..
Viod 6 - VVL 2

Met vrolijke groet,

Waarnemend verslaggever ‘Sint Maarten’

Onderschrift foto; Vroeger hadden veel getallen een symbolische betekenis. Het getal 11 noemen wij het gekkengetal omdat het alleen te delen is door zichzelf en omdat 11 staat tussen 10 (het volmaakte getal) en 12 (het heilige getal). Het getal 11 is zowel ongeluksgetal (het overtreedt het volmaakte getal 10) als geluksgetal (het is twee keer 1: het symbool van eendracht). Daarom is het een “gek” getal. Het heeft dus niets te maken met elven, zoals sommige mensen denken. 11 Is ook het getal van Carnaval. Carnaval begint op de 11de van de 11de. Er zitten 11 mensen in de 'Raad van elf'. En elke 11 jaar wordt er een jubileum gevierd.