VVL 2: De Generaals & De uitblinker van het weekend

Het bevroren veld lag er prachtig bij op zondagochtend in Lengel. Na het succes van ons 35+ team afgelopen vrijdag was de stemming opperbest. De frituur geur in de kantine deed bovendien terugdenken aan die gezellige derde helft vrijdag. Een groot gedeelte van het 35+ team was ook deze ochtend weer paraat om mee te gaan richting Angerlo. Waar de selectie in de wedstrijden tot nu toe altijd groot genoeg was voor 2 kleedkamers, hadden we er nu 14 op papier. Een prima aantal, ware het niet dat we uiteindelijk met 11 man richting het Noorden reden.

Met de nieuwe ballen, nieuwe broeken en nieuwe sokken kwamen we goed voor dag op het fijne veld 3 in Angerlo.

We begonnen in de volgende opstelling:

Ronald – Colin – Tommy – David – Tonnie – Luc – Ruud – Ray – Luuk – Jan – Robin.

Gelukkig had Mustafa de weg ook gevonden en kon hij naar een paar minuten ook plaatsnemen in dug-out.

De gastheren hadden deze competitie nog niet gewonnen en stonden net onder ons op de ranglijst. De wedstrijd begon direct erg rommelig van onze kant. Dit had deels te maken met de heren van Angerlo. Zij begonnen met veel enthousiasme en energie aan deze wedstrijd, en anderzijds hadden wij de poppetjes niet goed staan in onze 4-3-3 opstelling. Het zorgde er meteen voor dat het veld groot werd, van 16 tot 16, en dus moesten er veel meters afgelegd worden. Met de snelle Luuk waren we wel heel dreigend en Jan liet zich goed zien als aanspeelpunt. Echter achterin moesten David (alias de regisseur) en Tommy alle zeilen bij zetten om het een en ander onschadelijk te maken. Het was wel duidelijk dat we niet lekker in de wedstrijd zaten. Met ons mondje waren we echter weer heer en meester. Toen Mustafa werd ingebracht en er omgeschakeld werd naar 442, keerde enigszins de controle weer terug.

We gingen toch met een voorsprong de rust in. Uitblinker Ray zette 2 snelle counters in gang en Jan legde vervolgens heel netjes af op Luuk die simpel kon binnen tikken. Ook Angerlo liet van zich horen en scoorde. 1-2 met de rust.

In de rust zette de Manager de boel weer goed neer en benadrukte dat een ieder vooral toch vanuit zijn positie moest gaan spelen.

Tonnie moest er helaas licht geblesseerd af en dus moest er wel flink wat worden omgezet. Robin kwam er weer in. Dat de counter ons wapen was deze wedstrijd, bleek ook weer in de tweede helft. Het voetbal speelde zich hoofdzakelijk op onze helft af. De gastheren waren zeker nog niet moe en zaten er ook nu weer bovenop. Ze raakten nog 2 keer de lat en toen vond Ray het wel mooi geweest. Waar hij afgelopen vrijdag al zeer sterk speelde, was hij vandaag de grote uitblinker, want in de 2e helft scoorde hij 3 keer! De mooiste goal kwam uit een afgeslagen corner, die hij ineens nam. Een streep! Ook Robin maakte nog een prima doelpunt. We speelden het 2e gedeelte van de tweede helft prima op de counter en liepen zo eenvoudig uit naar een 1-6 overwinning.

Volgende week gaan we op bezoek bij VIOD!

De Rappe Rapporteur