VVL 2: De Generaals & de wedstrijd van de discussie

In aanloop naar deze wedstrijd kregen de manschappen van VVL 2 een domper te verwerken. Tegenstander Ulftse Boys wilde niet meewerken om deze “kermiswedstrijd” te verplaatsen naar de zaterdag en dus moesten we “gewoon” op zondagochtend aantreden. Heel jammer.

De selectie was wederom groot, maar dat gold ook voor de kermisgeur in de kleedkamer. Ja, er was goed gevierd de avond er voor! DJ DW toonde zich coulant en liet zijn DJ kunsten maar achterwegen. Even geen John de Bever, Henk Wijngaard of Helene Fisher, maar vooral water, koffie en de wc. Toen we begonnen aan de warming-up, moesten we toch allemaal even in de ogen wrijven. Wat waren de Boys aan het doen? Een kelderklasse onwaardige warming-up! Het zag er zo professioneel en gelikt uit, het schijnt dat Jose Mourinho binnenkort afreist naar Ulft om daar eens naar te gaan kijken. Afijn, we hadden wel het idee dat we tegen een aardige ploeg gingen spelen, een team dat we overigens ook in de competitie gaan treffen.

Admiraal JTE, De manager en de Kolonel namen hun tijd, maar kwamen toch met de volgende 11:

Ronald, Colin, Tommy, David, Tonnie, Luc, Ruud, Mustafa, Rico, Dave en Daniel.

Op de bank namen plaats: Jesse, Robin, Quinn en Jan.

We waren amper begonnen of de 0-1 stond al het bord. David was met zijn gedachten nog in de tent die 100 meter verderop stond en zijn tegenstander profiteerde maximaal. Kan gebeuren! We pakten het daarna goed op en er ontstond een leuke eerste helft. De Boys voetbalden heel aardig en zochten eigenlijk nooit de lange bal. Voetbal dat ons ook wel ligt, want we speelden zelf ook heel aardig. Leuke combinaties en de juiste felheid. Voorin waren Daniel en Dave lastig voor hun tegenstanders, en kort daarachter was Mustafa erg goed bezig. De eerste mogelijkheid kwam na een combinatie tussen wederom Daniel en deze keer Ruud. De laatste kreeg de bal lekker mee, maar kwam uit op zijn chocolade been. Het rolletje had de juiste richting, maar miste snelheid. Het vervolg van de eerste helft verliep voor ons voetballend heel behoorlijk, maar ook de gasten waren een aantal keer dreigend. Ze hadden gewoon goede voetballers. Echte grote kansen vielen er niet te noteren voor ons. Het was veelal niet net. Net geen juiste controle op het moment dat het moest, net niet die laatste pass of net niet de juiste afronding.

In de rust werd er volop gewisseld. Tevens waren er de complimenten van de Generaals over het vertoonde spel, ondanks de 0-1 achterstand.

Vol vertrouwen starten we de tweede helft. Jan had de golfschoenen weer geruild voor de voetbalschoenen en liet zich direct gelden in de spits. Zo snel als we in de eerste helft achter kwamen, zo snel was het na de rust 1-1. We betaalden met gelijke munt terug! Een corner werd hard ingekopt door Jan. In de 20 minuten die volgden waren we een klasse beter dan de Boys. Daniel schitterde op de linkerflank en gooide er voorzet, na voorzet uit. Jan had in deze periode zo maar een hattrick kunnen maken, het lukte helaas niet. Na deze goede 20 minuten ebten onze krachten weg en kregen we het steeds moeilijker. Voorin werden de vieze meters niet meer afgelegd, de Ulftse aanvoerder schoof meer en meer in en ons aanvallende middenveld kon het niet meer belopen. Kortom we snakten naar het laatste fluitsignaal. Een speldenprikje was er nog wel, in de vorm van een knal op de lat van Quinn, maar verder waren het met name de gasten die heersten. Kort voor tijd werd het helaas toch 1-2. Knullig balverlies van Ruud op het middenveld kon niet meer hersteld worden, jammer.

Helaas verloren! Geen reisje naar de Kuip dit jaar. Geen cupfighter.

Echter we hebben deze ochtend ook gewonnen. Namelijk met discussiëren en nölen! Wat gingen we erop tegen elkaar! In de eerste helft, in de rust, in de tweede helft en zelfs na de wedstrijd! Hadden we deze energie maar in de wedstrijd gestoken...

Uiteraard maken we er een mooie kermis van en als de alcoholdampen zijn opgetrokken gaan we donderdag en zondag weer lekker een potje voetballen!

De Rappe Rapporteur