VVL 2: De Generaals & De eerste winst

Na 2 speelronden nog puntloos onderin de 6e klasse bungelen. Menigeen had zich de competitiestart anders voorgesteld. Vandaag, tijdens het thuisduel tegen Wolfersveen 2, moest het dan gebeuren. Om het zekere voor het onzekere te nemen werden er maar liefst 16 van de 22 beschikbare spelers geselecteerd!

We begonnen prima aan de wedstrijd en hadden de meeste dreiging. Wolfersveen werd teruggedrongen en via enkele goede aanvallen werd Dave de gelegenheid geboden om de score te openen. Helaas bleef dit uit en al snel werd er weer gedacht aan die vervelende seizoensopening tegen ’t Peeske, waarin we ook verzuimden te scoren en in de tweede helft de deksel op de neus kregen. Achterin stond het vandaag echter weer als een huis, mede door het centrale koppel Wilco en David. Verder verbleef onze Ruud vandaag in topvorm en scoorde 100% op zijn sublieme balaannames, die veelal volgden met mooie passes. De 1-0 kwam niet zozeer uit een fraaie aanval, maar op doorzettingsvermogen. Wat miscommunicatie achterin bij de ‘wolven’ werd slim afgestraft door de immers hard werkende Luc. Kort daarna waren we weer wat attenter en wist Mustafa de buitenspel-val te ontlopen en voor 2-0 ruststand te tekenen.

Na de rust golfde het spel wat op en neer, maar vielen de grootste kansen wederom voor ons te noteren. Helaas waren we voorin soms te zelfzuchtig (of ontbrak het overzicht), waardoor voor eigen kans werd gegaan in plaats van de volledig vrijstaande collega te bedienen. Gelukkig beschikten we ook deze helft over Ruud ‘Frenkie’ Smit, die als een magneet de ballen naar zich toetrok om ze vervolgens panklaar mee te geven aan een ander. Zo volgde ook de uiteindelijke 3-0. Luc ontving de bal, legde hem even voor zijn linker en vond beheerst het net.

Er werd bij vlagen goed gespeeld, maar de absolute schwung ontbreekt nog. Dat natuurlijk ook door de wisselende bezetting en het toepassen van veel wissels gedurende de wedstrijd. Dat is voor dit seizoen een gegeven en positief uitgelegd gaat dat betekenen dat we altijd voldoende fitte spelers beschikbaar hebben. Komende week geen wedstrijd, maar de week erop strijden we in de volgende ronde van het bekertoernooi tegen Ulftse Boys.

De Razende Reporter